INDUSTRIËLE PRODUCTONTWIKKELING

INDUSTRIËLE producten. ultra-personalisatie. Aanpassing.

we kunnen het allemaal

Productontwerp vereenvoudigen met 3D-printen

VORM GEVEN AAN JE VERBEELDING

Productontwerp is essentieel om producten te maken die gemakkelijk en aangenaam (of op zijn minst bevredigend) in het gebruik zijn. Hoewel dit van oudsher geen goedkoop proces is, kunnen de kosten van een slecht ontwerp nog veel erger zijn. Houd uw bedrijfsdoelstellingen in het oog en optimaliseer de gebruikerservaring voor klanten en eindgebruikers door gebruik te maken van de kracht, flexibiliteit en efficiëntie van 3D-printen. Het creëren van een op maat gemaakt, volledig functioneel object is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het idee hebben is genoeg, Kreate 3D doet de rest.

"3D-printen is het ultieme flexibele instrument om ontwerp en materialen aan te passen aan het beoogde doel van het product."

ONS PROCES - EEN WINNENDE AANPAK

3D-printen is een zeer toegankelijke fabricagetechnologie. In theorie kan iedereen een 3D printer kopen en gebruiken. Het bereiken van een consistente kwaliteit en hoge slagingskans van uw prints vereist echter kennis en ervaring met de verschillende printers, materialen en 3D ontwerpen. Alleen dan kunt u tot het exacte object komen dat u in gedachten heeft. Dit zijn alle stappen die we overwegen om ervoor te zorgen dat u tevreden zult zijn.

MOOI, PRAKTISCH ONTWERP

Een ander belangrijk aspect van productontwikkeling is de haalbaarheidsstudie. Hier bepalen we het type materiaal (fotopolymeren, koolstofvezels, composieten...) dat zal worden gebruikt. Deze keuze hangt af van vele aspecten, zoals de functionele eisen, het type druktechnologie dat moet worden gebruikt, de hoeveelheid bestelde afdrukken en de productietermijn.

CASE STUDIE

MULTIFUNCTIONELE HANDGREEP VOOR MEDISCHE FACILITEIT

Bij medische ingrepen staat er vaak veel op het spel. Volledige controle over je omgeving is essentieel, en een van de meest elementaire en belangrijke stappen is het goed verlicht hebben van je werkruimte. Dräger, een internationale leider in medische en veiligheidsuitrusting, werkte samen met Kreate3D om een handgreep te maken, compatibel met verschillende bevestigingsmechanismen van verschillende merken, die gemakkelijker te manipuleren en vast te houden is in elke situatie. 

Offerte

Neem contact met ons op over uw creatieve idee, een eerste schets of zelfs een afgewerkt 3D-model voor een vrijblijvende offerte!

Klant in de kijker

Dräger is een internationale leider op het gebied van medische en veiligheidstechniek. Sinds 1889 beschermen, ondersteunen en redden Dräger producten levens.