PRODUCTONTWIKKELING VOOR BRANDING & MARKETING

DE ROSSE LAMP

Toen we gecontacteerd werden door Mutant - een Belgisch creatief agentschap - om een gekke, totaal unieke lamp te creëren op basis van het hoofd van een van StuBru's begonnen onze creatieve sappen onmiddellijk te stromen. Er was één grote uitdaging: de deadline voor het project halen was zo goed als onmogelijk. Dus hoe hebben we dit project aangepakt?

Schets

I. Het concept

Mutant kwam bij ons met een eerste 2D schets van wat ze in gedachten hadden. Het was een goed begin, maar om tot een voltooid 3D model te komen is iets gecompliceerder dan de meeste mensen denken. Om op koers te blijven, werkten we aan een snelle communicatielijn, soms tot in de late uurtjes van de dag. Het perfect weergeven van hun originele visie en het in de gaten houden van de naderende deadline waren onze twee belangrijkste prioriteiten. (2D schetsen zijn eigendom van: Volstok & Mutant.)

 

II. De ontwerpfase

Naast het 3D-ontwerp van het gehele haarconcept, hebben we een aantal visueel unieke accenten aan de buitenste laag toegevoegd, om de lamp zo veel mogelijk te laten opvallen wanneer hij brandt. We experimenteerden met veel verschillende kleuren om het juiste kleurenschema te bereiken. Schaduwen en hooglichten met precies de juiste hoeveelheid opaciteit werden perfect gekalibreerd om een algemeen wow-effect te geven. We hebben zelfs de oorspronkelijke armatuur ingekort in een poging het eindproduct te optimaliseren en alles in balans te krijgen.

3D Render

III. Het resultaat

Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om een uniek product van topkwaliteit tot leven te brengen dat, zonder 3D-printing, nooit haalbaar zou zijn geweest om 10 van deze buitengewone nachttafellampen te produceren. Als toegevoegde waarde zorgde onze persoonlijke en gestructureerde aanpak ervoor dat de oorspronkelijke deadline van het project gehaald werd, binnen het budget. Wij zijn pas tevreden als we trots kunnen zijn op het eindproduct en het proces ernaartoe!

Offerte

Neem contact met ons op over uw creatieve idee, een eerste schets of zelfs een afgewerkt 3D-model voor een vrijblijvende offerte!