3D printen voor beurstoepassingen

 

Beurzen zijn cruciale momenten voor bedrijven om hun producten te laten zien, te netwerken met potentiële klanten en voorop te blijven lopen in hun branche. Door het tonen van producten en prototypes praktisch en kosteneffectief te maken, heeft 3D-printen zich ontpopt als een game-changer op het gebied van beurstoepassingen.

CDM Stravitec, een bedrijf dat gespecialiseerd is in geluids- en trillingsisolatiesystemen, maakte een product op maat voor de structurele isolatie van een specifiek gebouw. Het complexe eenmalige ontwerp omvat veel staal, waardoor het zeer zwaar is en onpraktisch om het op beurzen te tonen. Gezien de knowhow die nodig is om dit complexe product te ontwerpen, is het een gemiste kans om het niet op beurzen te tonen. Breng 3D-printing (en veel knowhow op dat gebied*)!

Stravitec Stravibase mockup 2
Stravitec Fix mockup 8

De replica

Kreate 3D zou een lichtgewicht versie van de producten maken en voldoen aan de volgende eisen:

 

  1. De afwerking moet levensecht zijn en bijna niet van echt te onderscheiden .
  2. De functionaliteit van het product moet behouden blijven.
  3. De replica moet modulair zijn, zodat de interne onderdelen visueel toegankelijk zijn.
  4. Hij moet licht zijn voor veelvuldig vervoer naar Canada en tussen handelsbeurzen.

Betonnen basis

Opgebouwd uit hout en afgewerkt met een lichte betonlook. De basis werd ook voorzien van de benodigde bevestigingen.

Stravitec Fix & betonblok

Staal

Geprint van bio-based PLA en afgewerkt om te lijken op gegalvaniseerd staal.

Stravitec Fix mockup 6
Stravitec Stravibase mockup 6

Veren

Bedrukt met een sterke fotopolymeer en afgewerkt met dezelfde (merk)kleuren als de originele stalen veren door gebruik te maken van RAL-codes.

3D-geprinte veren

Modulaire onderdelen

Bijna alle 3D-modellen konden worden verkregen door de originele ontwerpen te converteren, maar het modulaire ontwerp niet. We pasten de originele bestanden aan om een aantal verwijderbare onderdelen te hebben.

Stravitec Stravibase mockup 7

Logo en productvisuals

Dit is een pronkstuk voor CDM Stravitec en met 3D-geprinte logo's zullen ze opvallen.

Stravitec Fix mockup 5

Wat kunnen we voor je doen?

Prototype Ontwikkeling
Traditioneel kon het maken van prototypes voor beurzen tijdrovend en duur zijn. Met 3D-printen kunnen we echter snel prototypes met ingewikkelde details maken, zodat onze klanten hun producten nauwkeurig en verfijnd kunnen presenteren.

Interactieve Displays
Met 3D-printing kunnen interactieve displays worden gemaakt die de aandacht van de bezoekers trekken. Of het nu gaat om tactiele modellen, bewegende onderdelen of augmented reality integraties, 3D-geprinte displays bieden een dynamische en meeslepende ervaring die traditionele displays vaak missen.

On-demand productie
Met 3D printen kunnen we items on-demand produceren, waardoor we geen overtollige voorraden nodig hebben en minder afval produceren. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat onze klanten zich snel kunnen aanpassen aan veranderende eisen van de markt en hun nieuwste innovaties kunnen laten zien op beurzen.
 

Sta jij voor een soortgelijke uitdaging of wil je meer informatie?

Neem gerust contact op via [email protected] en plan een vrijblijvende afspraak in!