MAGMA STUDIO

DOOR KREATE 3D

ARCHITECTURAAL & INTERIEURONTWERP

HET HERDEFINIËREN VAN DE TRADITIONELE DESIGNTAAL

Magma Studio is een gloednieuwe spin-off van Kreate 3D waar de focus ligt op architectuur en interieurontwerp. We gebruiken innovatieve technologieën zoals 3D-printen en computational design om vernieuwende en duurzame designobjecten te creëren. De combinatie van deze twee technologieën genereert organische geometrieën die uniek zijn.

ELDGOS VAAS

 

De Eldgos vaas, wat uitbarsting betekent in het IJslands, is geïnspireerd op vulkanische elementen. Het gedraaide ontwerp en de taps toelopende vlakken naar de hals van de vaas geven een betoverend en ontspannend effect.

Geïnspireerd door Scandinavische harmonieuze esthetiek, ontworpen en 3D-geprint door Magma Design Studio.

PLAFONDSTRUCTUUR DELOITTE

 

We hebben bijna duizend houten enzymen geprint voor een interieurproject voor Deloitte Antwerpen. De houten enzymen plafondstructuur draagt in de eerste plaats bij aan de esthetische beleving van de ruimte, maar verbetert ook de akoestische prestaties.

In samenwerking met CO.STUDIO.

KVIKA LAMP

 

De Kvika Lamp, wat magma betekent in het IJslands, is een minimalistische lamp ontworpen om uniciteit en warmte toe te voegen aan je interieur. De subtiele horizontale bedrukte lagen en de golvende organische vorm geven de lampenkap een betoverend effect, vooral wanneer de lamp brandt. De opgaande structuur in aardetinten moet een sereen en rustgevend gevoel geven aan de omgeving.

Geïnspireerd door Scandinavische harmonieuze esthetiek, ontworpen en 3D-geprint door Magma Design Studio.

BIOGEBASEERDE & MODULAIRE WANDPANELEN

 

We printten biogebaseerde en circulaire panelen met unieke structuren. Eén serie panelen is gemaakt van biologisch afbreekbaar hout, terwijl de andere serie panelen is gemaakt van gerecyclede afvalstromen uit de Benelux. De panelen zullen worden gebruikt in een modulaire en circulaire bouwkit voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden. Dit modulaire bouwpakket won een Henry Van De Velde award in de categorie Ruimtes. Gefeliciteerd!

In samenwerking met PG21 - ID&A Thomas More.

HRAUN BIJZETTAFEL

 

Maak kennis met de volledig 3D-geprinte Hraun bijzettafel: waar minimalisme en natuurlijke elegantie elkaar ontmoeten.

Verhoog je interieur met de Hraun bijzettafel, een opmerkelijke samensmelting van hedendaags design en de rauwe schoonheid van IJslands vulkaanlandschappen. Geïnspireerd door gestolde lava en de strakke lijnen van Scandinavische esthetiek, is dit kleine maar fascinerende meubelstuk een bewijs van de harmonie tussen modern minimalisme en de ongetemde krachten van de natuur.

Met zijn compacte afmetingen is de Hraun bijzettafel perfect voor kleine woonruimtes, slaapkamers of als elegant accent in je zithoek.

SCAPA HOME NOX LAMP

 

Samen met Scap Home hebben we een volledig 3D-geprint nachttafellampje ontwikkeld: de Nox Lamp. Duurzaamheid was de belangrijkste factor in het hele ontwerp. Zo is de lamp volledig 3D-geprint in bio-based hout. 

Ons doel om het verschil te maken.

HET ONTWERPEN EN PRINTEN VAN COMPLEXE GEOMETRIEËN

Al onze interieurobjecten zijn volledig 3D-geprint en gemaakt door in-house parametrisch ontwerp. Vloeiende en organische vormen van Magma moeten een gevoel van innerlijke rust en sereniteit geven aan de gebruikers en het interieur.

ALLEEN GERECYCLEDE EN CIRCULAIRE MATERIALEN GEBRUIKEN

We weigeren onze toch al kwetsbare en kostbare planeet nog meer onder druk te zetten. Daarom hebben we vanaf het begin besloten om alleen te werken met gerecyclede materialen zoals plastic voedselresten, oude visnetten en biologisch afbreekbaar hout. Sommige van onze creaties krijgen een finishing touch zoals rondhout of marmerresten.

UNIEKHEID CREËREN

We vragen ons vaak af hoe we de fascinerende en unieke structuren en vormen van 3D-printen in onze huizen kunnen implementeren. We proberen traditionele interieurobjecten laag voor laag opnieuw te bekijken. Al onze creaties kunnen uitzonderlijk worden vervaardigd met 3D-printing. Op die manier zijn al onze producten uniek.

Ontdek onze gloednieuwe Magma Studio website.