3D-PRINTEN

Hoe verhoudt 3D-printen zich tot spuitgieten?

Nu 3D-printen steeds meer voet aan de grond krijgt in het bedrijfsleven, zien bedrijven nieuwe mogelijkheden en ideeën die voorheen financieel of economisch niet haalbaar waren. 3D-printen heeft zijn plaats naast spuitgieten verdiend vanwege de voordelen die het heeft tegenover spuitguiten. 3D-printen in combinatie met spuitgieten ontsluit nieuwe mogelijkheden voor klantervaring op het gebied van snelheid en aanpassingsmogelijkheden. Bent u iemand die van klanten het verzoek krijgt om kleine details aan te passen omdat het beter bij zijn toepassing zou aansluiten? Lees dan zeker verder!

 

Niet zeker wat 3D printen u kan bieden? We hebben de voordelen hieronder op een rijtje gezet!

3D PRINTING VOOR U

Verbeter uw klantervaring in drie dimensies

Leveringssnelheid en aanpassingsvermogen zijn enkele van de belangrijkste indicatoren van een goede Customer Experience. Bedrijven gedijen vaak op het maximaliseren van de waarde voor de klant. 3D-printen blijkt daarbij een spelbreker te zijn, zoals Nike al heeft aangetoond. Toen Nike is begonnen met het 3D-printen van schoenen voor individuele klanten verlegde het zijn focus van het verkopen van sportschoenen naar het creëren van een ecosysteem rond de individuele gezondheid van klanten. Daardoor is Nike in staat om een veel sterkere relatie op te bouwen tussen hun merk en hun klant. Net als Nike kunt ook u op maat gemaakte en gepersonaliseerde producten aanbieden zonder de beperkingen van spuitgieten.

3D-printen

Spuitgieten

Gemiddelde Doorlooptijd in Weken

Gemiddeld productievolume

Ontwerpfexibiliteit tijdens productie

Zeer grote onderdelen

Gemiddelde opstartkosten(€)

Kleine nabestellingshoeveelheden

Kiezen hoeft niet

Sommige 3D-printtechnieken kunnen nuttig zijn om te gebruiken voor spuitgieten. Stereolithografie (SLA), Digitale Lichtverwerking (DLP) en Mask Stereolithografie (MSLA) zijn printtechnologieën die gebruik maken van een UV-gevoelige hars om objecten te produceren. In tegenstelling tot Fused Filament Fabrication (FFF) of Fused Depostion Modeling (FDM) creëren de bovengenoemde technieken, door hun hoge printresolutie, een veel gladdere afwerking van het object. In combinatie met een vaste vulling en isotrope eigenschappen wordt het bestand tegen hoge druk en dus geschikt voor het maken van spuitgietmatrijzen voor lage volumes.

Wilt u meer weten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen zodat we kunnen praten over de 3D-printing mogelijkheden voor uw bedrijf.

 

Kosten per eenheid

 

3D-printen is meestal de beste optie voor kleinere productiepartijen. Dat komt omdat de eenheidskosten van spuitgieten voor kleinere batches een stuk hoger zijn voor de eerste paar duizend stuks vergeleken met 3D printen. Wanneer het kostenvoordeel van 3D-printen wordt opgeteld bij de andere voordelen van 3D-printen ten opzichte van spuitgieten, zoals de flexibiliteit van het ontwerp, dan maakt 3D-printen een zeer overtuigend argument voor zichzelf.