ARCHITECTUUR & ONTWERP

SINT-ROMBOUTS TOREN

Omdat de mede-oprichters van Kreate geboren en getogen zijn in Mechelen, wilden we een prachtig stukje architectuur van de stad in de kijker zetten in een give-away marketing campagne. We ontwierpen onze eigen schaalversie van de Sint-Romboutstoren en konden 4 gelukkigen heel blij maken met hun eigen stukje Mechelse geschiedenis.

Blauwdruk Sint-Rombouts

I. De projectaanvraag

Onze medeoprichters zijn niet de enige liefhebbers van Mechelen! Enkele maanden na onze weggeefactie, werden we gecontacteerd door Luc Michiels. Hij is eigenaar van een privécollectie rond de Sint-Romboutstoren, en wilde een schaalmodel dat 4 keer hoger is dan het origineel in zijn museum plaatsen.

II. Ontwerp van de Sint-Romboutstoren

Om de details te behouden, wilden we het originele model niet zomaar opschalen tot de gewenste hoogte. Luc was er aanvankelijk niet van overtuigd dat extra detail noodzakelijk was, omdat dit een hogere kostprijs met zich meebracht. Omdat we volledig overtuigd waren van de meerwaarde die een herontwerp op dit niveau van upscale zou bieden, boden we aan om te werken met een 'minimum viable design' aanpak. We hebben een deel van de toren herontworpen en geprint, om te laten zien hoeveel detail we konden toevoegen met een totaal herontwerp op de gewenste schaal. 

Sint-Rombouts Toren

III. Het resultaat

Hij was weggeblazen door het resultaat, en keurde onmiddellijk het herontwerp van de rest van de Sint-Romboutstoren goed. De meerkost was de enorme toename in detail meer dan waard, en blies het oorspronkelijk vooropgestelde budget niet op. Daarnaast zorgden een can-do attitude, end-to-end in-house service en snelle, transparante communicatie tussen ons en de klant ervoor dat we onze toegevoegde waarde konden maximaliseren.

 

Offerte

Neem contact met ons op over uw creatieve idee, een eerste schets of zelfs een afgewerkt 3D-model voor een vrijblijvende offerte!