SUPPLY CHAINS

We hebben geen wereldwijde pandemie nodig om de supply chains te herzien

We zijn nu meer dan een jaar in de wereldwijde COVID-19 pandemie, en er is veel veranderd in ons dagelijks leven. We werken (meestal) van thuis uit, kinderen zijn vertrouwd met zoom-klassen, afhaalmaaltijden zijn een gewoonte geworden, en niemand houdt meer van het woord "bubbels". Eén ding dat echter niet op hetzelfde tempo is veranderd, is ons wereldwijde toeleveringssysteem. Veel ervan bestaat nog steeds, hoewel het algemene sentiment rond dit systeem is veranderd, en nog steeds aan het veranderen is.

In het begin van 'de globale lockdown' hebben veel analisten en deskundigen ons gewaarschuwd. De COVID-19-crisis was een bewustwording van de tekortkomingen in het wereldwijde systeem van de toelevering, dat is opgezet om meer en goedkopere goederen naar de massa's te laten stromen, dit alles om onze westerse consumptiecultuur te globaliseren.

Hoewel er in het begin een periode van onzekerheid was, met een wereld die wakker werd door een nieuwe crisis, vond de wereldwijde dans na een tijdje zijn ritme terug. Het bestellen van kleding of meubels ging niet meer gepaard met de gebruikelijke vertragingen. De PBM's stroomden weer van China naar onze grenzen en de winkelschappen waren overvloedig gevuld met toiletpapier. Even dachten we niet meer aan 'een merk kiezen', maar met een paar weken geduld waren ze er in al hun consumptieve glorie.

Wat onlangs verrassender was met betrekking tot de kwetsbaarheid en zwakheden van ons wereldwijde toeleveringssysteem, is dat we geen wereldwijde pandemie nodig hadden om het tot stilstand te brengen. Er was maar één schip voor nodig.

Zoals iedereen inmiddels weet, werd het Suezkanaal geblokkeerd door een van de grootste containerschepen ter wereld, genaamd Ever Given. Bijna een week lang blokkeerde dit ene schip het hele kanaal en hield het 10 miljard dollar per dag tegen. De reden? "Een windvlaag", zeiden de eigenaars van de MV Ever Given. Een trajectanalyse van de boot leidt zeker tot deze conclusie, voorafgaand aan meer uitputtend onderzoek.

Maar denk hier eens even over na. 10 miljard dollar aan handel per dag, opgehouden door één schip, en dat allemaal door een windvlaag. Gezien de magere reden (voor nu) is het eerlijk gezegd een wonder dat dit niet eerder is gebeurd.

Niet de COVID-19 pandemie, maar de gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben de zwakke plekken in ons wereldwijde toeleveringssysteem aan het licht gebracht en de dringende noodzaak om het opnieuw te bekijken.

Een directe manier om deze inspanning te starten, is door eenvoudigweg de productie thuis te stimuleren op de traditionele, vertrouwde manier. We weten hoe we dit moeten doen, dus dit lijkt een gemakkelijke manier om te beginnen. Er is echter een overvloed aan aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij deze herschikking van ons wereldwijde toeleveringssysteem. Het toepassen van de bekende methode voldoet niet aan al deze aspecten. Hogere lonen en lokale belastingtarieven leiden bijvoorbeeld tot hogere kosten van goederen, een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven steeds meer zijn gaan offshoren, waardoor het kwetsbare systeem is ontstaan waarmee we nu leven. We moeten de manier waarop we naar de productie van goederen kijken fundamenteel veranderen.

Bij Kreate 3D hebben we een manier gevonden om deze uitdaging aan te gaan en een nieuwe richting voorwaarts te bieden, door de manier waarop we denken over productontwikkeling te veranderen en 3D-printen te gebruiken als een versneller. We houden elke fase van het project in-house, van ideevorming tot productie, en zo dicht mogelijk bij u - onze klant - om u te verzekeren van een soepele samenwerking.

Op deze manier kunnen we uw oorspronkelijke idee of pitch zo dicht mogelijk benaderen.

Naast een ervaring die soepeler verloopt met nauwkeurigere resultaten, bieden we u een ervaring die sneller, kostenefficiënter en duurzamer is, door ons te richten op 3D-printen met bioplastics in zoveel projecten als we structureel kunnen.

De technologie is nog steeds niet bliksemsnel, maar in combinatie met een gestructureerde aanpak en interne expertise kunnen we uw project superchargen en laten uitgroeien tot een product dat uniek is, perfect aansluit bij uw specifieke behoeften, duurzaam en kostenefficiënt is.

De idee fase

In de idee fase nemen we uw pitch, idee of concept, en zetten het in ongeveer een week of twee om in een volwaardig 3D-model dat perfect aansluit bij uw oorspronkelijke bedoeling. We voeren ook een haalbaarheidsstudie uit om te bepalen welke materialen beschikbaar zijn om te gebruiken. Elk materiaal heeft andere structurele eigenschappen en microafwijkingen. We gebruiken duurzame materialen wanneer het project dit toelaat, maar alleen als dit geen negatieve invloed heeft op uw ervaring van het eindproduct.

Snelle prototyping

Wanneer deze fase van het project is afgerond, wordt het project onderworpen aan rapid prototyping. Dit proces stelt ons in staat om complexere geometrie sneller te conceptualiseren. Het houdt meer opties open, omdat we real-life productmaterialisaties kunnen onderzoeken en testen. We vermijden ook veel productieafval door elk prototype nauwkeurig te printen.

Productie

De laatste fase van het project is de productie. Hier kunnen we serieproductie aanbieden om de door jou gewenste projectdeadline te halen. We volgen nog steeds elk project op en alle expertise die we in huis hebben, gaat niet verloren in de vertaling. Als je product klaar is, controleren we elk hoekje en gaatje om er zeker van te zijn dat alles in orde is en voldoet aan jouw en onze normen.

Bent u klaar om de productontwikkeling van boven tot onder te heroverwegen? Lees hier meer over het proces en de mogelijkheden van Kreate 3D.