Productontwikkeling voor Product Video

RUIMTEPAK THERMO KING

Bedrijven willen vaak creatieve manieren vinden om reclame te maken voor hun producten. Een goede stunt of een slim idee kan u veel ogen bezorgen, net wanneer u ze nodig hebt. Een veel voorkomend probleem met dit soort marketingcampagnes is dat ze erg duur worden, erg snel. Ze vereisen unieke middelen en aangepaste ontwerpen die de rekening doen oplopen. Als bedrijf wilt u opvallen, dus wat kunt u doen om de kwaliteit van uw campagne te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te verlagen?

I. Het concept

In de geest van het zoeken naar een oplossing voor dit probleem, kwam The Picture Element met ons in contact. Zij waren bezig met het realiseren van een unieke marketingcampagne om de Thermo King Advancer unit te lanceren voor hun klant, Thermo King. Thermo King is een wereldwijde fabrikant van transportkoeling en verwarming voor vrachtwagens, trailers, bussen, ... De unit zou worden getoond als onderdeel van een op NASA geïnspireerd ruimtepak in een promotievideo, en daarna op exposities. Zoals vaak het geval is bij dergelijke projecten, bestond een dergelijk onderdeel niet. (Eigendomsrechten tekenen: Het beeldelement.)

Met niet meer dan een schets en een korte briefing, kregen wij de opdracht om een rugzak te maken waar dat ruimtepak in past. Wat een uitdaging! Om dit voor elkaar te krijgen, moesten we verder gaan dan alleen 3D-printen. En het 3D-printen zou ook grondig onderzoek vereisen, aangezien de afgewerkte rugzak een licht versleten, metallic look moest hebben om bij de rest van het pak te passen.

 

Maar we deden veel meer dan dat.

II. De ontwerpfase

Eerst en vooral wilden we de basis van het project aanpakken. We hebben het digitale 3D-ontwerp voor de rugzak in 14 dagen voltooid, dankzij de nauwe samenwerking met onze klant. Tijdens het prototypen vonden we een hars die perfect paste bij de gevraagde metallic look, en voegden we een paar stukjes echt metaalgaas toe om het ontwerp nog meer te laten opvallen. Bij de ontwikkeling van het product in samenwerking met u, gaan we verder dan alleen 3D-printen om het beste resultaat te bereiken!

 

We hebben ervoor gezorgd dat de rugzak comfortabel draagt, door de ergonomie te verbeteren en door zachte mousse schouderkussentjes toe te voegen. De interne rugzak werd ook ontworpen om een werkend ventilatiesysteem te bevatten met een ventilator om de drager verkoeling te bieden. Als laatste handigheidje hielden we de bevestigingen voor de handschoenen en de helm op hun plaats met magneten, zodat het voor de drager gemakkelijker was om de custome aan en uit te doen.

III. Het resultaat

Uiteindelijk kreeg Thermo King een volledig op maat gemaakt ruimtepak, geïnspireerd op NASA ontwerpen, binnen budget en deadline. De metalen look van de rugzak past perfect bij het originele idee van Thermo King en de videoshoot was een eitje, dankzij het ergonomische ontwerp van Kreate.