KUNST & RELIGIEUZE REPRODUCTIE

CARLO ACUTIS, DE ITALIAANSE INTERNET HEILIGE

Na het succesvol ontwerpen van 3 beelden voor een kapel in Keerbergen, werden we gecontacteerd door een pastoor in Zonhoven. Een geplande uitbreiding van de Sint-Quintinuskerk, waarbij 2 nieuwe altaren zouden geplaatst worden, zette hem aan tot het zoeken naar inspirerende manieren om deze te decoreren. 

Gewoonlijk worden standbeelden uit steen of hout gehouwen. Het resultaat mag dan spectaculair zijn, maar erg kosten-, tijd- of hulpbronnenbesparend is het niet. Maak één fout en je kunt opnieuw beginnen. Als een beeld eenmaal is uitgehouwen, kan het daarna nauwelijks nog worden veranderd. Je ontwerpt en produceert het beeld tegelijk. Daarom kwam hij in contact met Kreate 3D. 

Carlo Acutis Tekening

I. DE PROJECTAANVRAAG

Nadat hij over ons had gehoord via een vorige klant, die ons een vorig project in verband met standbeelden bezorgde, nam hij contact op via e-mail. Hij wilde twee standbeelden laten maken, één van de heilige Maria Amandina en één van Carlo Acutis, een 16-jarige Italiaan die in 2006 aan Leukimie is overleden. Hij werd vorig jaar tot heilige gezalfd, omdat hij een grote groep mensen bij de katholieke kerk wist te betrekken en te reformeren. Door deze recente ontwikkeling waren er geen andere standbeelden van deze jongeman beschikbaar, dus moesten we vanaf nul denken. 

 

II. DE UITVOERINGSFASE

Volgens Wim verdiende zo'n moderne, nieuwe heilige een moderne aanpak om hem te eren. We zochten online naar zoveel mogelijk 2D fotomateriaal van Carlo, om een compleet en gedetailleerd 3D model te kunnen ontwerpen. 

Het beeldje is 100 cm hoog en zijn geprint op een nauwkeurigheid van 0,2 mm. Als finishing touch hebben we onze in-house post-processing technieken ingezet om kleur en een gladde afwerking aan te brengen op beide beeldjes. Het gebruikte materiaal en de productietechnieken zijn misschien heel anders dan een meer klassieke aanpak, maar de eindproducten zien er net zo goed uit!

Carlo Acutis 3D render

III. Het resultaat

Soms gaan oud en nieuw heel goed samen! Wij zijn dolgelukkig dat we een moderne, technologisch ingestelde man tot heiligheid hebben kunnen eren. Tegelijkertijd hebben we opnieuw de toegevoegde waarde van onze in-house, end-to-end service bewezen, aangezien dit project op een veel kosten- en tijdsefficiëntere manier werd opgeleverd. Kunnen wij u helpen met een gelijkaardig project of idee? Of wilt u een object dat u bezit volledig op maat laten maken? Neem contact met ons op!

Carlo Acutis Resultaat
Carlo Acutis
Offerte

Neem contact met ons op over uw creatieve idee, een eerste schets of zelfs een afgewerkt 3D-model voor een vrijblijvende offerte!