aangepaste reproductie

Earnie, mascotte van Earnieland

Heb je ooit gehoord van Earnieland? Het is een Belgische E-commerce dienst die je sinds 2016 korting geeft bij het online shoppen via bepaalde websites. Om deze glorieuze boodschap te verspreiden, hebben ze Earnie gecreëerd, hun lieve eekhoorn mascotte.

Tot nu toe hadden ze hem digitaal en als kostuum gemaakt, maar hij was nergens te bekennen wanneer je de kantoren van het bedrijf zou bezoeken. Om hem binnen het bedrijf wat zichtbaarder te maken, besloot Earnieland de digitale mascotte tot leven te wekken door de krachten van 3D-printing!

Merk held standbeeld

I. DE PROJECTAANVRAAG

Gewapend met een archief van 2D en 3D renderings van Earnie, namen ze contact met ons op om te zien wat haalbaar was. We kregen positieve feedback en waren enthousiast om met de uitvoering van dit project te beginnen. Normaal gesproken zijn we trots op een zeer korte doorlooptijd, maar dat was hier door ontwerp niet het geval. Omdat er geen deadline was, hebben we onze tijd genomen om de vorm en de opdruk te perfectioneren voor het best mogelijke resultaat.

Aangezien de eerste drie Earnies gebruikt zullen worden om de kantoren van de CEO en het management team van het bedrijf te decoreren, wilden we er zeker van zijn dat het zeker gebruikt kan worden als uithangbord voor het bedrijf tijdens elke vergadering en videogesprek die ze elke dag hebben.

II. DE PRODUCTIEFASE

Voor dit soort projecten is PLA een materiaal waar je voor kunt kiezen. Je bent verzekerd van een mooie, gladde print die makkelijk na te bewerken is, wat een zeer belangrijke fase was in deze productiefase. Earnie heeft een zeer onderscheidende look en kleurenschema, en het was van essentieel belang om dit te bereiken. Omdat we de eerste 3D interpretatie van Earnie aan het maken waren, moesten we werken met 2D renders om het volledige 3D model voor de kleuren te construeren.

Alle Earnies zijn 20 cm hoog, en zijn geprint met een precisie van 0,2 mm. We hebben van tevoren veel referentiemateriaal en zelfs een 3D-model gekregen om te kunnen toveren, dus we hoefden van onze kant niet al te veel input te geven om het te laten werken. Wat wel essentieel was, was een ondersteunende basis, anders zouden de Earnies gewoon omvallen.

III. Het resultaat

De eerste fysieke miniatuurmascottes van Earnie waren een succes! We waren in staat om hem alle details te geven die nodig waren om een echte real-world representatie te geven van de digitale Earnie, en ze zijn klaar om Earnieland's kantoren te veroveren! Bekijk Earnieland's diensten hier. (link)

Ook al hebben we de tijd genomen voor dit project, de oorspronkelijke prijsafspraak werd volledig gerespecteerd. Dus geen onaangename verrassingen! Kunnen we u helpen met een gelijkaardig project of idee? Of wilt u een object dat u bezit volledig op maat laten maken? Neem contact met ons op!

Merk held standbeeld
Offerte

Neem contact met ons op over uw creatieve idee, een eerste schets of zelfs een afgewerkt 3D-model voor een vrijblijvende offerte!