MODESHOW & ONTWERP

MODESHOW HEEFT 10 MASKERS NODIG, KREATE LEVERT

Een van de leukste aspecten van 3D printen en ontwerpen is de enorme variëteit in de projecten die we aannemen. We zeggen vaak: de enige limiet van wat we kunnen doen is uw verbeelding! In deze geest waren we blij te worden gecontacteerd door een Master student van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen: Nicolas Marchiaro - RONIMATE.

Als zijn afstudeerproject in de studie Beeldende Kunst in de Mode, getiteld BOGUN, ontwerpt hij outfits voor een runway show en expositie. Om zijn ontwerpen kracht bij te zetten, wilde hij dat wij zeer specifieke maskers maakten, met zeer specifieke kleurverlopen, en dit alles in 2 tot 3 weken tijd. Een uitdaging naar ons hart!

Kleurenschema

I. DE PROJECTAANVRAAG

Toen de tijd voor zijn afstudeerproject opraakte, moest Nicolas Marchiaro, beter bekend als RONIMATE, moest creatief worden. Niets dat RONIMATE niet aankan, en na wat onderzoek vond hij onze website. Het feit dat we samen met hem konden werken aan het 3D printen en post-processen van de 10 maskers, binnen de vooropgestelde tijdspanne van een paar weken, maakte Kreate 3D een uitblinker voor dit project. 

 

II. DE PRODUCTIEFASE

Aangezien de maskers bestemd waren voor een modeshow, moesten het ontwerp en de afwerking van het eindresultaat perfect bij elkaar passen. Het project maakt deel uit van een artistieke praktijk die de raakvlakken tussen architectuur, mode en urbanisme verkent. Om een expressieve toets toe te voegen, inspireerde RONIMATE elk van de 10 outfits op Slavische godheden en de manier waarop zij zich tot elkaar verhouden. Voor het ontwerp van de maskers heeft hij zich in het bijzonder laten inspireren door een heidense god, Bogun. Vandaar de naam van het project. 

Niet alleen het ontwerp was belangrijk, de afwerking met in-house post-processing moest de kers op de top zijn! Met elk masker dat een specifiek kleurverloop kreeg, zorgden we ervoor dat ze allemaal een zo glad mogelijke oppervlakteafwerking kregen. De nabewerking van het project was vrij intensief, maar het loonde uiteindelijk de moeite!

3D Render

III. Het resultaat

Het voelde geweldig om weer in contact te komen met onze artistieke kant! Met een printtijd van 3-4 dagen voor elk masker, hadden we niet veel ruimte voor fouten in dit project. Dankzij onze ervaring met 3D-printen en post-processing konden we onze belofte nakomen en alle maskers op tijd leveren, en boven verwachting. Kunnen wij u helpen met een soortgelijk project of idee? Of wil je een object dat je zelf hebt volledig op maat laten maken? Neem contact met ons op!

Bekijk de volledige projectvideo hier: SHOWWW 2021

Offerte

Neem contact met ons op over uw creatieve idee, een eerste schets of zelfs een afgewerkt 3D-model voor een vrijblijvende offerte!