KUNST & RELIGIEUZE REPRODUCTIE

H. MARIA AMANDINA STANDBEELD

Na het succesvol ontwerpen van 3 beelden voor een kapel in Keerbergen, werden we gecontacteerd door een pastoor in Zonhoven. Een geplande uitbreiding van de Sint-Quintinuskerk, waarbij 2 nieuwe altaren zouden geplaatst worden, zette hem aan tot het zoeken naar inspirerende manieren om deze te decoreren.

Gewoonlijk wordt een reproductie van een standbeeld op maat uit steen of hout gehouwen. Het resultaat kan spectaculair zijn, maar erg kosten-, tijd- of hulpbronnenbesparend is het niet. Maak één fout en je kunt opnieuw beginnen. Als een beeld eenmaal is uitgehouwen, kan het daarna nauwelijks nog worden veranderd. Je ontwerpt en produceert het beeld tegelijk. Daarom kwam hij in contact met Kreate 3D. 

Originele afbeelding

I. DE PROJECTAANVRAAG

Nadat hij over ons gehoord had via een vorige klant, die ons een vorig project in verband met standbeelden bezorgde, nam hij contact op via e-mail. Hij wilde twee standbeelden laten maken, één origineel (en een Belgische primeur, lees er meer over hier) en een aangepaste reproductie van de Heilige Maria Amandina, een van de Heilige martelaren van China die werd gedood tijdens de Bokser Opstand van de late 19de eeuw. 

Aangezien de kerk al een bestaand beeld had dat vervangen moest worden, gebruikten we tonnen foto's uit verschillende hoeken om niet alleen een waarheidsgetrouwe replica te reproduceren, maar ook een flatterende bijwerking die past bij dit historische beeld.

 

II. DE PRODUCTIEFASE

We hebben haar een grotere glimlach gegeven dan het origineel. Toen zij haar laatste post in China vervulde, wist zij de achting van de plaatselijke bevolking te winnen, die haar kenden als "de lachende buitenlander". Dit kwam door haar humor, vriendelijkheid en haar geloof in genezing door lachen. Zelfs toen zij de dood ontmoette, toonde zij ware franciscaanse vreugde toen zij en haar metgezellen 'Te Deum' zongen, de hymne van dankzegging. 

Het beeldje is 100 cm hoog en zijn geprint op een nauwkeurigheid van 0,2 mm. Als finishing touch hebben we onze in-house post-processing technieken ingezet om kleur en een gladde afwerking aan te brengen op beide beelden. Het gebruikte materiaal en de productietechnieken voor deze aangepaste reproductie zijn misschien heel anders dan een meer klassieke aanpak, maar het eindproduct ziet er net zo goed uit!

3D Render

III. Het resultaat

Soms gaan oud en nieuw heel goed samen! We zijn dolblij dat we een rol kunnen spelen in het herdenken van een sterke en inspirerende vrouw. Deze reproductie op maat zal de kerk in Zonhoven een hele tijd sieren! Tegelijkertijd hebben we opnieuw de meerwaarde bewezen van onze in-house end-to-end service, want dit project werd op een veel kosten- en tijdsefficiëntere manier opgeleverd. Kunnen we u helpen met een gelijkaardig project of idee? Of wilt u een object dat u bezit volledig op maat laten maken? Neem contact met ons op!

3D printen in kerk
3D print Maria Amandina
Offerte

Neem contact met ons op over uw creatieve idee, een eerste schets of zelfs een afgewerkt 3D-model voor een vrijblijvende offerte!